Güle güle 2020!

Zordu…

Yordu…

Kaybettirdi…

Ağlattı…

Özletti…

Öğretti…

Ürettik.

Yaşadık…

Sabrettik…

Şükrettik…

İşte 2020’nin kısa özeti.

Yeni bir yıla merhaba dememize son 12 saat… Felaketler, doğal olaylar, teknolojik gelişmeler, pandemi, kayıplar…

Yüzyıllar sonra konuşulacak yılın tanıkları olarak hepimiz çok yorulduk. Bir virüsün etkisiyle hayatlarımız baştan sona değişti. 2020’ye girerken var olan kişiyle 20202’ye veda eden kişi artık aynı değil.

Maskelerimizin ardından nefes almaya çalışırken tüm dünyada an itibarıyla koronavirüs sebebiyle ölüm sayısı 1 milyon 800 bini aşmış durumda.

Pandemi şüphesiz hepimizi alt üst etti. Maske, mesafe, hijyen hayatımızın her anında. Tabii ki önlemlere uyacak ve kendimize ve sevdiklerimize dikkat edeceğiz. Sabır ve gayretten başka elimizden gelen ne var ki?

Tedbiri elden bırakmadan umudumuzu kaybetmeden yeni bir yıla gireceğiz. Yaşam olduğu sürece umut olacak.

Bilinmezlerle dolu bir yılı nasıl yaşadıysak 2021’de de neler yaşayacağız kim bilir. Asıl soru nasıl yaşayacağız?

Gelecek her zaman gelir. Anın içinde kalarak size iyi gelen ne varsa onu bularak yeniden yeniden başlayın yaşamaya. Truman Show’da değiliz ki dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayıp her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandıralım.

Dün geçti, sadece şu an var elimizde. Daha sonra yaşanacak ne varsa yaşayacağız. Zaman geçiyor siz istemeseniz de geçiyor.

İster dolu dolu yaşayın ister sakince. Hepsi sizin seçiminiz olsun. Hayat 7/24’de evde olsa kendinize iyi gelen ne varsa; ister güzel bir söz, ister müzik, ister sohbet, ister koku. Sizi iyi hissettiren en varsa alın hayatınızın tam ortasına ekleyin. İyiliğe güzelliğe ve sevgiye açın kollarınızı.

Hayata ve kendinize iyi davranmak kadar ne güzel olabilir ki…

2020’de yaşadığınız ne zorluk varsa geride kalsın. Sağlık, huzur, mutluluk, bereket, bolluk, iyilik ve sevgi dolu bir yıl olsun 2021.

Yeni yılınız kutlu, mutlu, neşe ve umut dolu olsun.

Yeşim Mutlu

31 Aralık 2020 Haberlercom, Yeşim Mutlu 

Yorum yok

Yorum Yazın