Geçmişten Günümüze Olden 1772

Tarihi bir han… Eşsiz bir atmosfer… Çok özel dekorasyon… Gastronomi deneyimi… 

Eminönü’nün en özel yapılarından, 250 yıllık Muhsinzade Hanı restore edilerek  Han 1772 adıyla otel olarak hizmete girdi. Tarihi dokusuyla  şimdiden ilgi odağı haline gelen yapı,  “Olden 1772”  adlı çok özel bir  restorana da ev sahipliği yapıyor.  

Bu özel mekanın açılışına sağlık stresim sebebiyle katılamadım. Gece boyunca yattığım yerden katılanların keyifli hikayelerini izlerken kendimi o gecenin içine çoktan yerleştirmiştim. Sevgili arkadaşım Anıl Kurtuldu’nun davetine; sanat ve cemiyet dünyasının önemli isimleri katılırken işletmenin sahibi Alper Karavar’ın yapının restorasyonunun 14 yılda tamamlandığını öğrendim. 

Anıl Kurtuldu, Burcu Bulut, Caner Ural, Nilüfer Pazvantoğlu, Aslıhan Saraçoğlu Fotoğraf Olden 1772 Arşivi

Geçmişi ve bugünü buluşturan tasarımıyla konuklarına etkileyici bir atmosfer sunan Olden 1772, Karaköy’deki Mesai adlı restoranın da sahibi olan GEN Group tarafından hayata geçirildi. 1772’de hizmete girdiğinden beri farklı amaçlarla kullanılan yapı yatırımcı Gürol Yığar ve Alper Karavar’ın büyük özverisiyle  uzun süren bir restorasyon sonucu eski dönemlerine geri dönmüş.  

Gürol Yığar, Alper Karavar Fotoğraf Olden 1772 Arşivi

Tarihi Atmosferde Gastronomi Deneyimi

Anadolu ve İstanbul mutfağının vazgeçilmez tatlarını modern yorumlarıyla konuklarına sunan Olden1772’nin mutfağında yerel ürünlerle üst düzey bir lezzet sunulurken sürdürülebilirlik konusunda da duyarlı seçimler yapılıyor.

Midye dolma, lakerda, mantı gibi geleneksel yemeklere yapılan şaşırtıcı dokunuşlarla gastronomiye ilgi duyanlar için çekici seçenekler yer alıyor. Bu alanda çıtayı yükseltirken lezzetten de asla ödün vermeyen Olden 1772’nin menüsü keşkekten tepsi kebabına, balık buğulamadan balıklı su böreğine kadar uzanan geniş yelpazesiyle dikkat çekiyor.

Olden 1772, yerli lezzet avcılarının yanı sıra İstanbul’u keşfe çıkan yabancı turistlere de sadece iyi ve kaliteli bir yemek sunmakla kalmayıp, gastronomi kültürümüzü de tanıtmayı amaçlıyor. 

Kültür, sanat organizasyonuna da ücretsiz olarak ev sahipliği yapmayı planlamaları da ayrı bir güzellik olmuş.

En kısa sürede Olden 1772‘yi ziyaret edeceğim.

YSM 

İçerik katkısı için sevgili Anıl Kurtuldu‘ya çok teşekkür ederim. 

Yorum yok

Yorum Yazın