26 May Çevrimiçi Psikolojik Destek Hiwell’den
Tam kapanma sürecini Çanakkale’de geçirdim. İstanbul’dan uzak doğa içinde bir yaşam ruhuma mutluluk kattı. Yanımda okumak için çok sayıda kitap götürmüş olsam da doğayı incelemek, var olan yaşamı hissetmek benim için muazzam bir deneyimdi. 3 haftalık süreçte uzaktan çalışmak, canlı yayınlar kadar kendime zaman ayırmak ve doğayla bütünleşmek bana çok iyi geldi.
Pandemiyle geçen 15 ay sonrası doğduğum topraklarda olmak, düşünmek, hayal kurmak ve üniversite eğitimi için ayrıldığım 89 yılından sonra ailemle zaman geçirmek, çocukların anneanne ve dedesiyle bir arada olması çok değerliydi.
Herkesin psikolojik destek alabilmesi gerek
Sevgili Ali Ozan Özçiçek, 2020 yılında insanlara yardım etme duygusuyla yola çıkan Hiwell Psikoloji’nin kurucusu olarak sizinle çevrimiçi bir söyleşi gerçekleştirmekten son derece mutluyum. Zaman ayırdığınız ve girişim hikayenizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Nisan ayında posta kutuma düşen “Hiwell App, Boğaziçi Ventures’tan 16 milyon TL değerleme ile 4 milyon TL yatırım aldı” basın bülteni sonrası sizi ve uygulamanızı tanımak istedim. Hiwell’den önce sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Üniversiteye kadar Denizli’de yaşadıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde okudum. Lise boyunca tıp okumak istedikten sonra “Makine Mühendisliği” okusam da insanlara sağlık alanında fayda sağlamak hep en istediğim şey olduğu için hayatın beni yine bu tarafa getirdiğini düşünüyorum. Boğaziçi Üniversitesi mühendislik eğitiminin yanında bana hızlı şekilde sorun çözmeyi öğretti ve çok değerli insanlarla tanışmama olanak sağladı. Kendimi bu konuda şanslı hissediyorum.
Yola çıkış hikayeniz beni derinden etkiledi. Ruh sağlığımıza değer katan; dijital alanda hizmet veren bir girişim olan Hiwell Online Psikolojik Danışmanlık nasıl ortaya çıktı?
Tıp isteyen birisi olarak makine mühendisliğine gelip hayatı sorgulamaya başladığım bir dönemden geçerken depresyona girmiştim. O zamana kadar psikologlar tam olarak ne iş yapar, terapi nasıl bir süreçtir pek bilgim yoktu. Pahalılık, güven duyabileceğim bir psikoloğa ulaşmanın zorluğu, hangi psikoloğun beklentilerimi karşılayacağının bilememem gibi zorluklarla karşılaşmıştım. Şanslıydım ki Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik Merkezi’nden ücretsiz destek alabilme ihtimalim vardı ve psikolojik destek alarak o süreci atlattım. Bu süreçten sonra üstüne yaşadığım yoğun süreci düşündükçe fark ettiğim şeyler oldu. Psikolojik zorluklar konusunda hala tam olarak bir bilinç oturmuş değil ve toplumda bir ön yargı bulunuyor ve bu hizmetlere ulaşmak ciddi anlamda zor. O dönem ne kadar zor geçse de şimdi iyi ki o süreçten geçmişim diyorum, çünkü eğer bunları bizzat yaşamasaydım vazgeçmeden bu fikrin peşinden gitmeyebilirdim. Bu konuda değer yaratmak ve kolayca herkese ulaşılabilir bir psikolojik destek hizmeti beni şu an hayatta en çok heyecanlandıran konu.
Yorum yok