Aşk Benim İçin Her Şeydi

“Aşk her şeyi affeder mi?
Aşk, sadakatsizliği affetmez!…
Aşk her şeyi affeder mi?
Aşk, her şeyi affetmez!..
“Kırmızıyı Seçtim, Aşk Mavinin Altındaydı”
sayfa .105 Mehmet Y. Yılmaz ”

Aşk: Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu.

TDK Türkçe Sözlük’te karşılığı tam olarak böyle yer alır. Ama… Aşk, aşk farklıdır. Her aşk , aşık farklı farklı yaşar bu duyguları. Aşklar vardır ayrılıklar üzerine kurulmuş , aşklar vardır imkansızlıklar içinde. Aşklar vardır yalancı düşlerden , gerçek mi acaba düşlerine ümit ile taşınan. Aşklar , aşıklar ve hayat…

Aşk hayatın gülümseyen yüzüdür aşıklar için. Tüm yaşama nedenleri, tüm mutluluk sebebi, hayatın en güzel günleri. Aşıkların unutamayacağı en güzel kadın ya da erkektir aşk. Aşk tutkuydu iki kalp arasında. Aşk yaşadığımız her anı güzel yaşamaktı. Aşk hayal kurmaktı uykusuz gecelerde. Deniz kenarlarında elele tutuşup yürümek, gülmekti sebepsizce.

Aşk filmi gibi yaşamaktı aşk. Film hiç bitmezdi, bilinen son bilinse bile aşk hiç söylememekti.Aşk, çekingen olmaktı hayata karşı. Biraz utangaç, biraz kırılgan, biraz acı çekmekti. Aşk cenneti ararken cehennem ateşi ile yanmaktı. Beyinin, kalbin, vücutların yanmasıydı aşk.

Aşk, bir hayaldi. Aşk prens ya da prenses olmaktı. Gerçeğinden daha güzel, hayale yaklaştıkça kaybolan hayat gibiydi aşk. Aşk bazen hayal kırıklığıydı. Mutsuzluklar yaratırdı aşka dokunulduğunda geçen .

Aşk ölmekti. Aşk, düştüğü yürekleri vuran mavi melekti. Aşk, dünyada aşıkları güzelleştiren ve iyileştiren melekti. Aşk, denizi bekleyen deniz feneriydi. Gece gündüz doya doya tadına vara vara aşkı beklemekti.

Aşk, bir sabah uyandığında kulağına şiirler söyleyerek uyandırmaktı. Aşk, uyandırmadan önce gözleri öpmek, ellere sarılıp güneşin doğmadığı adayı bulup, ada havasını içe çekip aşka sarılmaktı .

Aşk, yeryüzünün hiç söylenmemiş sözlerini söylemekti. Aşk kimsenin anlatmadığı gibi anlatmaktı sevgiliyi. Aşk, kimsenin sevmediği gibi sevdiğine inanmaktı. Aşk, dünyada örneği olmayan mutluluğu yaşatmaktı.

Aşk , yaşanan aşkların toplamıydı. Yaşanan her aşkdan güzel bir yanı alıp biriktirmekti. Aşk , yeni bir başlangıç , yeni bir sonuçtu.

Aşk benim için, bir son noktaydı. Yaklaştıkça uzaklaştığım , aşka kavuşmaya çalıştıkça varamaz olduğum bir son nokta. Aşk ile yaşamaktı.

Aşk, beklemekti. Sessizce ve sabırla beklemek. Yıllanmış bir şarabın çekici tadıydı aşk bir yudumda yaşanan. Aşk güneş yerine aşkın doğmasıydı. Gece, ay yerine aşkın aydınlatmasıydı. Aşk, yaşanan her an aşk olmaktı.

Aşk, her haliyle sevmekti. Aşk, duygu dolu bir buluttu yağmurlar yağdıran. Aşk gölge oyunuydu. Gölge gibi yaşamaktı her zamanı birlikte.

Aşk, gözlerin içine aşkı çizmekti. Her göz açıp kapamada aşkı görmekti. Gözler aşkın büyülü hapisiydi. Aşk tutuklu kalmaktı.

Aşk, yaşanan her anı güzelleştirmeydi. Yaşananlar ve yaşatılanların kaldığı herşeydi.

Aşk, benim için her şeydi.

Aşk ile,

Yeşim Şahin
07/05/2002 İstanbul

2 Yorum
  • buğra karaca
    09 Mart 2011 saat 02:47

    Güzel yazı.Keşke herkes bilse aşk ın serdar ortaç şarkılarındaki cıvık ve anlamsız olmadığını ve her beğeniye aşk denmese…

  • admin
    09 Mart 2011 saat 13:05

    Teşekkürler

Yorum Yazın