2021 yılına sayılı günler kala…

Her yeni yıla girerken, yaşadığımız, geride bıraktığımız yıldan daha iyi olması için birçok istekte bulunuruz. Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar. Bir de “31 Aralık gecesi nasıl geçirirsen, yıl boyunca öyle olur” klişesi var. 
 
2020 yılı nasıl geçti? 
 
Sorusuna nasıl cevaplar geleceğini, aşağı yukarı tahmin ediyorum. Ama benim gibi şanslı geçirenlerde vardır. Her şeyden önce şükürler olsun, sağlıklı bir yıl oldu. Tabii ki tamamen kişisel, sadece kendi cephemden değerlendiriyorum. Üreten, bereketli, keyifli bir yıl oldu. Global yaşanan soruna duyarsız mı kaldın? demeyin. Altını çizerek tekrar edeyim, tamamen kendi yaşadıklarımı ifade ediyorum. Birçok yeniliklerin başlangıcı oldu. Zorlanmadım, sağlıklı, huzurlu, çok çalışarak bereketli günler geçirdim. Hüzünde oldu, radikal kararlarda, fakat sonuçları “iyi oldu, keyifli oldu, bereketli oldu” .
 
Dr. Astrolog Şenay Devi, “Gökyüzü yalan söylemez. 2020’de gökyüzünün adalet kılıcı yeryüzüne indi. Bugüne kadar gerçek anlamda, ruhu, bedeni, kalbi ve zihni iyi olanların yılı olacak.” dedi. Allah’a şükürler olsun sınavı bir daha geçtiğimi hissettim.    
 
Peki 2021 Yılında Neler Olacak? 
 
Allah nasip kısmet ederse sağlıklı olursak, ömrümüzde varsa, bu yıl yapacaklarımı 2021 yılına sığdırabilir miyim bilmiyorum. Yıllar ay gibi, aylar gün gibi, günler su gibi akıp gidiyor. Kıyamet yaklaştığı zamanda akış hızlanacakmış. Belki de her geçen gün yaklaşıyoruz, adım adım. Bugüne kadar “kul hakkı yemediyseniz” gerçek anlamda iyi biriyseniz, doğru yolda yürüyorsunuz. İslam’ın şartlarına ne olacak? diyorsanız. Ne derler “Allah’la Kulun Arasına Girilmez” söylediğim iki önemli konuyu bile gerçekleştiremeyen o kadar çok kişi var ki…
 
Maşallah, Nazar Değmez İnşallah 
 
Bir maşallah demek için ağzına kira isteyenlerle dolu bu hayat. Bırakın başkalarını takdir etmeyi, övmeyi, tam tersi, olumsuz cümleler kurmayı tercih ederler. Evet, itiraf etmek gerekirse “ilahi adaleti” beklerken benim de içimin kuruduğu zamanlar oldu. Hatta o zaman bana iyi bile gelmedi, ilaçta olmadı. Ama bir şekilde geçti, gitti, bitti. O kadar şanslıyım ki, derin, devamlı kanayan yaralarım olmadı. Anlık, kısa süreli oldu. Tamam, maddi – manevi çok kayıplarım oldu. Ders almadığım ve hala ısrarla almamakta inat ettiğim hatalarımın bedellerini ağır ödediğim de oldu. Fakat çok şükür  “Altı üstünden hep daha iyi oldu.” 
 
Allah’ın Bize Verdiği Uzun Ömrümüz Boyunca 
Ruhu, Kalbi, Kendi Gerçek Anlamda Hak Edenler 
Çok Sağlıklı, Çok Huzurlu, Çok Bereketli
Çok Paralı, Çok Mutlu Günlerimiz Olsun. 
 
Şenay Şaşmaz Sadıç 
Yorum yok

Yorum Yazın