İstinye Üniversitesi Liv Hospital’den Meme Kanserine “Pembe Motivasyon”

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Sadece 30 saniyenizi ayırarak yapacağınız meme kontrolü hayatınızı kurtarabilir. 20 yaşından itibaren tüm kadınların ayda 1 kez kendi kendine meme muayenesi yapması tavsiye ediliyor. Ve ne yazık ki kadın olmamız meme kanserinin en büyük sebebi.

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında İstinye Üniversitesi Liv Hospital, erken tanı ve tedavinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen ‘Pembe Motivasyon’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bu anlamlı günde arkadaşım Işıl Evrim Akgün “Nefes Terapisi” konuşmasıyla katılımcılara destek verirken hepimiz nefesin hayatımızdaki önemini hatırlattı.

Meme Kanseri daha önceki yazımda da belirttiğim gibi “Dünyada en sık görülen kanser türü artık Meme Kanseri!”

Meme Kanseri’nde erken tanı ve teşhis %98 oranında tedaviye olumlu yanıt alma imkanı tanıyor. Bu sebeple; Meme Kanseri risk faktörlerini anlamak ve önleyici önlemler almak her kadının risk profili farklı olacağından son derece önemli. 20 yaşından itibaren düzenli olarak her ay elle, yılda bir kez hekime başvurarak meme muayenesi yaptırmak ve meme usg çektirmek, 40 yaşından itibarense mamografiyi de kontrollere eklemek büyük önem taşıyor.

Liv Hospital Arşivi

Her yıl Ekim ayında Meme Kanseri Farkındalık çalışmaları kapsamında bilinçlendirme çalışmaları yapılarak toplumsal sağlığın korunması hedefleniyor. İstinye Üniversitesi Liv Hospital da bu kapsamda 25 Ekim’de ‘Pembe Motivasyon’ etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte meme kanseri bağlamında elle muayene eğitimi, nefes egzersizleri, onkolojik risk faktörleri, tedavi seçenekleri, estetik cerrahi gibi bir çok konuda farkındalık çalışmaları gerçekleştirilirdi.

İstinye Üniversitesi Liv Hospital’da gerçekleşen  ‘Pembe Motivasyon’ etkinliği Genel Müdür Dr.Fatih Akpınar ve Başhekim Dr.Öğr.Üyesi Ferda Kaya Zaman’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman konuşması ile devam etti. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tansu Altıntaş elle meme muayene eğitimi verirken, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeyda Gündüz de erken tanı ve tedavinin önemine değindi. Son olarak Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi hekimi   Doç. Dr. M. Emre Yeğin ise meme estetiği / meme onarımı hakkında merak edilenleri anlatırken, Psk. Nefes Eğitmeni Işıl Evrim Akgün de uygulamalı nefes egzersizi ile yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptırdı.

Liv Hospital Arşivi, Gülşah Gümüş Karabağ, Işıl Evrim Akgün

Gülşah Gümüş Karabağ  etkinlikle ilgili olarak “Meme Kanserinde farkındalığı arttırmak için hiç meme muayenesi yaptırmayan ve ayna karşısında elle meme kontrolü yapmayan tüm kadınları harekete geçirmek amacıyla Pembe Motivasyon etkinliğimizle sesimizi duyurmaya çalıştık”. sözleriyle duygularını dile getirdi.

Sağlık dolu bir yaşam dileklerimle…

YSM

Yorum yok

Yorum Yazın