Kendiniz yetiştiremiyorsanız, en azından pazar ya da yerel olarak alışveriş yapın. Evinizin yakınında yetiştirilen ürünleri satın almak, genellikle bir pazarda bulduğunuzdan daha kaliteli yiyeceklere erişmenizi sağlar. Küçük işletmeleri desteklediğiniz için gıda hakkında daha fazla bilgi edinmek için doğrudan çiftçilerle de konuşabilirsiniz.
Neredeyse her alışveriş deneyiminden elde ettiğimiz bu plastik torbalar geri dönüştürülemez. Tüm alışverişlerinize kendi çantanızı getirin ve plastik ihtiyacını azaltın. Malum kasa önü poşetler ücretli.
Yemek Yapın
Muhtemelen daha az paket yemek yeme konusunda uzun süredir devam eden bir kararlılık herkeste var. İhtiyacınız olan her şey sizin elinizde. Kendi yemeklerinizi pişirmek, paket servis poşetleri, kaplar ve plastik çatal bıçak takımlarının ürettiği atıkları azaltır. Tabii ki, mutfağa adım atmanız şart 🙂

Vegan Liftz adlı kişinin Pexels’daki fotoğrafı
Etsiz Beslenme
Bir yemek için etten vazgeçmek sizi diğer yiyecek seçeneklerine açmakla kalmaz, gezegen için de daha iyidir. BM, et endüstrisinin sera gazı emisyonlarına önemli bir katkıda bulunduğunu bildiriyor. Ayrıca, sadece bir kilo sığır eti üretmek için 1.800 galondan fazla su kullanıldığı tahmin edilmektedir.
Kompost Gıda Atıkları
Gıda atıklarını ve diğer organik çöpleri bir kenara bırakıp çürümesine izin vermek, doğal haliyle geri dönüşümdür. Bu tür çöpler, yeterli hava almadığı ve bu süreçte metan gazı oluşturduğu için düzenli depolama sahalarında düzgün şekilde ayrışmaz.
Boş Kavanozları Değerlendirelim
Boş kavanozlar ve diğer yiyecek kaplarının atılmasına gerek yoktur. Kavanozlar, bardaklara ve hatta küçük servis kaselerine dönüşebilir. Daha büyük kaplar, bozuk para veya çöp çekmecenizde duran şeyler gibi diğer öğeleri saklamak için kullanılabilir.
Kendi Temizlik Ürünlerinizi Yapın
Mağazalardan satın alınan temizlik ürünlerinde bulunan zararlı bileşenleri atarak gezegene yardımcı olabilirsiniz ve sadece kendinizinkini yapabilirsiniz. Biraz sirke ve kabartma tozunun yapabilecekleri inanılmaz.
İkinci El Ürün Satışı Yapın
Eski eşyalarınızı atmadan önce, ondan para kazanmaya çalışın. Sadece insanları düşük bir maliyetle elinizden almaya davet ederek çöpe atmaktan ne kadar kaçınabileceğinize şaşıracaksınız. hem günümüzde ikinci el ürünler için birçok satış sitesi de var.
İkinci El Alışveriş Yapın
İster giysi ister ekipman olsun, kullanılmış ürünler satın almak, israfı ve harcamalarınızı azaltabilir.
Çevre Dostu Giyim Markalarından Alışveriş Yapın
Alışveriş yapmayı seviyorsanız çevre üzerinde minimum etkiye sahip giysiler üreten bir sürü çevre dostu marka var. İyi gösterirken gezegeni kurtarmaya çalışan birçok marka var.
Yürüyüşe Çıkın
Size en yakın parkı veya yürüyüş parkurunu bulun ve sadece yürüyün. Telefonunuzu biraz uzak tutun ve çevrenizin keyfini çıkarın.
“Sıfır Atık” İçin Düşünün ve harekete geçin
Toprak Ana’yı onurlandırmak için daha uzun bir yol arıyorsanız, atık üretiminizi en aza indirmek için bir ay düşünün. Kesinlikle tüm yaşam tarzınızı ve yarattığınız çöp miktarını yeniden düşünmenizi sağlayacaktır.
Bir ağaç dikin
Dünya’ya bakmanın, onu yenilemekten daha iyi bir yolu var mı? Her gün kullandığımız şeyleri yaratmak için her yıl milyarlarca ağaç kesiliyor. Neden birini dünyaya geri vermiyoruz ki?
Bir Çevre Kuruluşunda Gönüllü Olun
Sadece zamanınızı bağışlayarak gezegeni kurtarmanın pek çok yolu var. Tema Vakfı, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Doğa Derneği, ÇEKÜL Vakfı (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı), Deniz Temiz Derneği / TURMEPA, WWF Türkiye – Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Sürdürülebilir Yaşam Derneği gibi kuruluşlar, gelecek nesiller için çevreyi korumak için tüm yıl boyunca çalışır. Size en yakın bir vakıf / dernek bularak yardım etmek için neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.
Ben her gün kendime “Bugün Dünya İçin Ne Yaptın?” diye soruyorum. Umarım bu yazı sorası sizde kendinize aynı soruyu sorarsınız.
YSM
Yorum yok