Selpak ile “Tuvalete Merhaba” 8. Blogger Anne-Baba Buluşmamız da..

Mira 19 Mayıs 2012 günü iki yaşına basacak. Heyecanla bu günü bekliyorum. 2 yaş demek benim için tuvalet eğitimine başlamak demek. Melis 2.yaş gününde hiç kimsenin ona eğitim vb vermesine gerek kalmadan “çiş” diyerek tuvalete koşmuştu. Melis örneğini baz alarak Maya Su’da tuvalet eğitimini 2 yaş sonrası başlarım diye düşünmüştüm. 2,5 yaşındaydı 15 günlük süreçte çişi, kakayı bırakmıştı. Tam o sırada yardımcı ablamız ayrılınca ve biz de tatile çıkınca Maya Su beze geri dönüp 3 yaşına kadar bez ile hayatına devam etti. Öğrendim ki her çocukta aynı formül yok. Her çocuk farklı. İşte Mira ne yapar bilmiyorum ama bu yaz bezini çıkartıp onu zorlamadan evet hiç zorlamadan bezi bıraktırmak niyetindeyim . Bakalım neler yaşanacak henüz bilmiyorum ama deneyimlerimi yazarım biliyorsunuz.

Konuyu yine kendi hikayemle dağıtmadan bir kez de girebilsem ne mutlu bana. Ama gevezeyim ben 🙂

Blogger Annelerden Ahu , Selpak ile “Tuvalete Merhaba” projesinden bahsetti bir kaç ay önce. Bizim de gündem malum önceden belirleniyor. Kendisine mayısta yapalım hem de benim gibi bir çok anne için faydamız dokunur dedim. Sağ olsun Selpak ile konuşmuş. Bir toplantımıza geldiler tanıştık ve söz verdiğimiz gibi mayıs ayında buluşmayı hayata geçirelim dedik.

İşte bu ay konumuz çocuğun tuvalet eğitimi ile bezden kurtulması. Sonradan öğrendim ki çok doğru bir tercih yapmışız. Çünkü  Çocukların “Tuvalete Merhaba” dediği tuvalet eğitimi sürecinde, Bengi Semerci Enstitüsü’yle birlikte annelerin yanında yer alan Selpak, 2011’den beri çocuklara doğru tuvalet eğitimi alışkanlıklarını keyifli bir şekilde kazandırabilmek için çalışmalar yapıyormuş .

İşte bu kapsamda Bengi Semerci Enstitüsü’nden bir eğitmen, 11 Mayıs’ta blogger anne-babalar ile buluşacak.

“Tuvalete Merhaba” egitimi ile çocuklarımızın tuvalet eğitimi için hazır olup olmadığını öğrenecek ve umarım hep birlikte  bu süreci çok daha keyifli ve rahat geçireceğiz. Nedir ne değildir diye baktım gördüm ki bir de facebook sayfaları var.  Tuvalet eğitimi ile ilgili daha fazla bilgi için www.facebook.com/selpak adresini de ziyaret edebilirsiniz.

8.si gerçekleşecek #bloggerannebloggerbaba buluşması için  11 Mayıs 2012 Cuma saat:10.30′dan itibaren  Şişli Cevahir Meydan Starbucks 2. kattayız yine. Katılım herkese açık..

Görüşmek üzere…

YSM-Blogger, fotografçı, anne

 

8 Yorum
  • Mozeck
    26 Nisan 2012 saat 15:22

    Gelismeler harika.. Benim oglum bezi birakti gerci .. Mesela yaz okullarini, spor kamplarini ogrenmeyi cok isterdim ama!

  • admin
    26 Nisan 2012 saat 15:24

    Berrincim,
    Ne mutlu size…
    Konuyla ilgili bizi de bilgilendirirsen ya da ilgili marka vb olursa çok seviniriz paylaşmasından
    Sevgiler
    YSM

  • Cocuklacocuk
    26 Nisan 2012 saat 20:15

    Kesinlikle 2 çocuk bir olmuyor, Oğlum 3 yaşında ve yeni bırakıyoruz bezi, kızım erkenciydi. Hafta içi olmasa ne güzel olurdu katılmak Tuvalete Merhaba etkinliğine

  • admin
    27 Nisan 2012 saat 11:11

    🙂 Farklılar her anlamda çocuklar
    Keşke diyorum ama her ayın ikinci cuması geleneğimiz var 🙂
    Sevgiler
    YSM

  • EMEL TUNÇ
    10 Mayıs 2012 saat 06:12

    Yeşim Hanım arada haftasonu yapsanız şu buluşmaları,bizim de ihtiyacımız olan bir durum malum. Neyse siz bize ayrıntıları yazarsınız,artık sizi bekleyeceğiz:)

  • meltem
    10 Mayıs 2012 saat 11:01

    boyle onemli bir konuyu niye haftasonu yapmiyorsunuz:(

  • admin
    10 Mayıs 2012 saat 20:32

    Meltem Hanım,
    Blogger toplantılarının bir sürdürülebilirliği var
    Her ayın ikinci cuması diye belirlendi çok önceden
    Bu sebeple haftasonu blogger toplantısı olmuyor
    Fakat markaların aktiviteleri olabiliyor
    Yine de Selpak yetkililerine iletirim ben
    Sevgiler
    YSM

  • admin
    10 Mayıs 2012 saat 20:33

    Emel Hanım,
    Haklısınız ama malum blogger toplantıları hep aynı zaman diliminde oluyor
    Artık bilinirlik vb oturdu
    Farklı bir planlama olursa ben sizi bilgilendiririm
    Cok sevgiler
    YSM

Yorum Yazın