Asaf Savaş Akat olmak!..

Şanslıyım, şanslı, şanslı, şanslı…

Bazılarına kolay bazılarına zor ama benim için şans. Asaf Savaş Akat’ı Bilgi Üniversitesi’n de ziyaret ediyoruz. Yine süpriz isimlerle 🙂

Odasına girer girmez açık olan müzik ve muhteşem gülüşü dikkatimi çekiyor. Bu gün çok şanslıyım az önce muhteşem pozitifi insan duayen Sami Kohen güzel sözlerle beni uğurlamış 🙂 Şimdi de cıvıl cıvıl bir yaşam… “Sizin için turuncu giydim “diyor takılarak. Tam turuncu mutluluğun rengiymiş diyecek oluyorum. Kocaman kahkaha patlıyor Nilüfer biliyor  takılmaz öyle  şeylere. Tamam diyorum karşımda tam aşk adamı var. Zaten konuşmaların içinde evliliğin tanımını yapıyor bir güzel. Evlilik kontrattır ve bu kontrata sadık kalmak gerekir diyor.

Ekonomist olmadan önce saksafon çaldığını rahmetli Barış Manço ile sahne aldığını vb anlatıyor. “Barış ile beraber müzik yaptık, Barış’ın ilk plaklarını yaptık 1961, 62, 63,Kızılcıklar oldu mu? ” zamanı diyor. Hey gidi hayat… 22 yaşındayken saksafonu bıraktığını ve bir daha çalmadığını söylüyor. “Saksafon var çalamıyorum ama duruyor, o zamanki saksafon duruyor atmadım yani.”diyor. Burada anısını aklımda kaldığı ile yazıyorum.

Üniversiteye İdiz hocaya gitmiştim. Allah rahmet eylesin küçük Ömer’e oda beni Sencer hocaya, Divitçioğlu hocaya havale etmişti. Üçüncü  sınıfta kağıtlarımı okuyormuş. Üçüncü sınıfta çağırdı beni. Dördüncü sınıfa geçerken Sencer Divitçioğlu hala hocayla görüşüyoruz, hocam yani. Sonra işte kürsüyede girdim. Çağırdı ne yapmak istiyorsun dedi.
Karar veremedim hocam dedim. Ya müzisyen olucam, isteğede gitmişiz IAX  satajınla. İşveç, Danimarka Cazcılık orada çok popüler. Caz maz yapıcam yani müzik kariyeri yapacağım. Ya da sizin kürsüye gelip asistan olmak istiyorum.
Dedi ki; ‘Oğlum bu müzisyenlik gençken iyidir. Ama yaşlılığı bunun zordur. Sen boşver onu. Gel burada asistan ol’ dedi.
Sonra düşündüm. Haklı hoca haklı. Gidiyoruz asistan olmaya. O zaman bir sürü müzisyen karavan pavyonda , barlarda, pavyonlarda çalıyorlar. Saat 3 lere 4 lere kadar dansöz oynatıyorlar . Müzisyen olursan mecburen dansözde oynatacaksın. Baktım 50-60 yaşıma gelmişim pavyonlarda dansöz oynatıyorum! Bu işte iş yok dedik. Profesörlüğe girdik işte…

Pişman mı hayır. Dünyaya yeniden gelsem yine ekonomist olurum diyor. Çok mesajı var çok. Fotoğraf çekiyorum çok çektin diyor. Ben de tam istediğim olmadı bir de ayakta alayım diyorum. Eh hazır yakalamışken YSM pozu vermeden olmaz.

Güzel anılarla çıkıyorum kapıdan. Onun gür ve etkileyici sesi koridorlar da çınlıyor. Öğrencileri şanslı.

YSM_Şanslı

Yorum yok

Yorum Yazın