Annelik Sanatı

Bu gün zor bir gün benim için… Gitmek isteyipte gidemediğim iki davet var. Biri düğün diğeri de fotoğrafçı arkadaşlarımın evinde ki party. Party dediysem onlarında düğün sonrası evde verdikleriilk davet GİDEMİYORUM!.. Yardımcı ablamız cumartesi saat 16.00 dan sonra yok. Pazartesi görev başı o da gün içinde 09-19 kış döneminde 18.00 Kendisine durumu anlatarak bir ayrıcalık yapmasını istedim ama olamadı programı varmış  işte hal böyle olunca evde kaldım hiç bir etkinliğe gidemedim. Gerçekten çok üzgünüm ve olmak istediğim yerlerde olamıyorum.

Sevgili Güzin, bir yastıkta kocayın ve çok mutlu olun. Kalbim sizinle…

Sevgili Burcu ve Devrimhan çok güzel bir gece olacak eminim. Enerjiniz eksik olmasın.

Gelelim benim halime… Bugün nedense zor ötesi oldu. Bunda dünden bu yana eksilen sütümün payı büyük. emzirmek istedikçe, elimden gelen her denemeyi yapmama rağmen çıkmıyor çıkmıyor. Maya Su da 6 ayı devirdik ama 4,5 ay sonrası ek gıda aldı sadece sabah akşam emebiliyordu. Ya Mira 4 ay 5 günlük ve mümkünse anne göğsünden ayrılmayan emmeyi çok seven bir bebek. Ama gel gör ki dünden bu yana ciyak ciyak… Dolapta var olan azıcık stoktan -stok dediysem 10 poşeti geçmeyen 90 cclik süt- elde var üç. Bu üç poşetle ne olur ki. Mama vermek son son son çare. Ek gıdaya geçmek de öyle süt olsun kafamda imgeleme imgeleme imgleme …

Bugün içtiğim still teanin, ısırgan rezene, meyva suyu, helva etc ne varsa haddi hesabı yok. İçtiğim su zaten 4 litrenin hep üzerinde gel gör ki SÜT YOK!.. Az önce yarım saatden fazla ağladı Mira ki çok mutlu bir bebektir şu güne kadar hiç ağlatmadım diyebilirim gülücükler atar aksine ve az önce yarım saat ağladı bu akıllı anne sonunda emzirmeye çalışmayı bırakarak süt çözerek verdi ve bebeğimin ağlaması geçt, yine de içini çekerek kollarımda kucağımda uyudu. Yüzüne baktıkça üzüldüm ve dedim ki millet nasıl güzel emziriyor yıllarca nedir bu halin yok yok .

Annelik aynı anda gülebilmek olmalı aslında… Stres ,yorgunluk bir kenara her zaman dediğim gibi tüm annelere SU; UYKU HUZUR halinde yaşamalı.

Ama bazen olmuyor bu denge. Az önce olduğu gibi 3,5 yaşındaki gündüz uyumadığı için ne yapacağını bilmeyen şaşkın balık gibi dolaştı, ağladı ve bir yandan diğeri ağlarken ona pış pış yaparak uyuttu anne YSM. 4 aylık olana ise shsss dese de nafile. Genelde tersi olur bizim evde Maya Su hep Mirayı uyandırır çığlıklarıyla ama Mir ağlaması ile onu uyandıracaktı. Mutlu dr biizmle değil suyu gelen bir hasta, başka bir durum daha… Ben şaşkın balık NEMo, bir hunim eksik kafamda… Geçecek hepsi biliyorum ama bunaldım. Anlatıyorum çünkü anneler var benim gibi bir çok her yerde. Yalnız değilsiniz hepimiz farklı halleri yaşıyoruz. Şükretmek için yine de çok sebebimiz var.

Annelik sanat bence… Sağlıklı bir eseri(bebeği, çocuğu)  yaratmak için her şeyi göze aldığımız  kutsal meleklerin koruyucusu olduğumuz bir sanat.  Annelik ve  değerini  anne olunca anlayabilecek bir çok kişi. Ama bu sanat çok zor . Unutmayın; anneler mutlu olmazsa bebekler mutsuz olur bu yüzden her şeye rağmen anneler gülmeli, etkilenmemeli ve hayata  karşı durabilmeli… Bakmayın benim süt stresi nedeniyle zırladığıma. Her şey devam eder yerini bulur yeter ki sağlık olsun. Mutlu bebekler,  mutlu olsun…

Anneme ve  tüm annelere saygıyla…

YSM- hunisi eksik

6 Yorum
  • ferhat er
    26 Eylül 2010 saat 18:46

    Yarın her şeyin daha daaha ve daha güzel olması için eneji üretiyorum hepsini sana yollayacağım :)) ve böylelikle harika gülüşün hiç eksik olmayacak yüzünden:)
    Sevgiler
    Ferhat ER

  • admin
    26 Eylül 2010 saat 19:05

    Ferhatcım
    Canımm iyi ki varsın harikasın teşekkür ederim.
    Kocaman sevgiler

  • mer
    27 Eylül 2010 saat 06:16

    evet süt için mutluluk gerekiyor. amanda sütüm yok demek yok 🙂
    hemen gelsin bolbol sütler inşallah. Miracık ağlamasın. çünkü çok tatlı bir bebek. nası ısırmalık..

  • admin
    01 Ekim 2010 saat 18:58

    Canimmm
    Sutler geri donuyor o melun mama sadece dolapta duruyor inatciyim cok Miracik anne sutu icecek

  • özlem
    26 Ekim 2010 saat 06:58

    merhaba,
    oğlum şu anda 6,5 aylık. tam mira kadarken biz de bir süt krizi yaşadık. sütüm azaldı. özellikle akşam saatlerinde hiç çıkmıyordu. ben de dolaptaki stoklardan birazcık idare ettim. sonra kendiliğinden geçti. içini ferah tut, eminim geçecek. sevgiler…

  • admin
    26 Ekim 2010 saat 08:10

    evet evet geçiyor bugün dr kontrolü var asıl durum orada çıkacak hayırlısı diyorum bugüne geldik ya…

Yorum Yazın