Senistersen.com 1 yaşında!…

senistersen-871

Hayata bakış açım farkındalıkların farkında olmak. Belki bu yüzden hep farklı işlere imza atmaya çalışıyor, belki de deli işi denen işler ile uğraşıyorum. Farkındayım ve “Sosyal Sorumluluk” projelerine özel ilgi duyuyorum. İşte böyle anlamlı bir tesadüf ile SENİSTERSEN.COM ile yollarımız kesişti.

Senistersen.com ailesi

Senistersen.com ailesi

Senİstersen.com, Türkiye’de engelliler için kurulmuş olan ilk arkadaşlık ve eğlence sitesi… Yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşımızın, bilgisayar başında sosyalleşmelerini sağlamak yeni arkadaşlar tanımalarını, kendileri gibi engelli olan kişiler ile tanışmalarını kolaylaştırmak, ünlüler ile mesajlaşmalarını sağlayacak bir internet community sitesi…

 

Hakan Hatipoğlu

Hakan Hatipoğlu

Sitenin daha da çok kişi tarafından bilinir olmasında uzun zamandır “Var mısın? Yok, musun” yarışma programında yarışan Hakan Hatipoğlu’nun emeği büyük. Her fırsatta bunu dile getirip kişileri duyarlı olmaya ve bu projeye destek olmaya çağırıyor. Ben de yollar kesişinceye kadar bu sitenin arkasındaki ismin o olduğunu bilmiyordum. O şimdi bu site için yarışacağı günü bekliyor.

senistersenzeyno

Geçtiğimiz yıl yine sosyal sorumluluk bakış açımla gönüllü olarak pazarlama ve iletişim danışmanlığını yaptığım MEMYED aracılığıyla siteden haberdar olmuş ve üye olmuştum. İlk organizasyonlarına o zamanlar var olan iş yoğunluğum nedeniyle katılamamış ama kulağımın bir kenarına not almıştım. İşte tam bugünlerde yollarımız yeniden kesişti. www.senistersen.com sitesinin 1.yıl kutlamalarında onlarla beraber olacak hem de gece boyunca fotoğraflarını arşiv amaçlı çekecektim. Böyle tanıştık Anne, Bülent, Zeynep, Cihan, Hakan Hatipoğlu ile. Tanıştıkça imrendim aralarında ki enerji ve sevginin ihtişamını gördükçe küçüldüm küçüldüm. Ben bugüne kadar neden neden onlarla değildim? Engellerin aslında engel olmadığını o kadar açık gördüm ki… Onlarla o gece engellerin fiziksel olsa da ruhsal olmadığını bir kez daha yaşadım.

canatakli2

Geceye katılacağını bildiren bir çok ünlü ünsüz “elinde olmayan sebeplerle” katılamadı. Ama Ebru Akel, Arsen Gürzap, Can ve Begüm Ataklı, Unilever’den yetkili kişilere ve geceye ev sahipliği yapan BEYTİ et lokantası ekibine binlerce kez teşekkür ediyor ve alkışlıyorum. Beyti Güler’in işine bağlılığı, gece boyunca herkes ile birebir ilgilenmesi, dudaklarından gülümsemesini hiç bırakmaması “patron olmanın dışında insan olmanın” ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Beyti Bey ile bizzat konuşmak, anılarını duvardaki fotoğraflardan izlerken yılların ne kadar çabuk geçtiğini gözlemlemek ve hayat çok kısa yahu sesleri anılarını izlemek geceden yine bana kalan güzel anılar.

beytiguleryesimmutlu1

Senistersen.com üyeleri ile yaşadıklarımızı satırlara sığdıramam. Türkiye’nin dört bir yanından gelenler, Çanakkaleli olmam nedeniyle 17 Çanakkale vb espriler yapılması J Meğer Hakan Hatipoğlu 17 Çanakkale olarak yarışıyormuş yarışma programında. Ben nereden bileyim o günden sonra birkaç kez seyrettim programı… Zaten TV ile aram iyi değildir benim filmler dışında…

ersinata2

Bir sözleri içimi çok acıttı. “Yeşim Hanim biz tekerlekli sandalye, para vb bağışlanmasını değil sosyalleşmeyi istiyoruz. Biz de sizin gibi fotoğraf çekmek, yemek yemek gezmek, öğrenmek bize acıyarak bakmayacak bizi olduğumuz gibi kabullenecek kişilerle konuşmak sohbet etmek istiyoruz”

Ben öğrendim ki hepimiz engelsiziz…

hakanhatipogluonuryalcin2

Çok yakında daha farklı neler yapabiliyor olacağımızı sizlerle paylaşacağım. Facebook grupları ve sitelerine sizleri de davet ediyorum. Burada yer veremediğim bir çok fotoğrafa da facebook grup sayfasından ulaşabilirsiniz.

senistersenysm1

6 Yorum
  • Bilkim Orgarun
    07 Ocak 2011 saat 19:40

    yazıyı okurken bir tuhaf oldum ben…umarım yeni adımlarımızla herşey daha güzel olacak Yeşim Mutlu

  • Pingback:Yeşim MUTLU Photo Blog » Engelsiz Bir Dünya için Buluşuyoruz
    12 Ocak 2011 saat 20:57

    […] 2 yıl önce Ersin Atayı tanıma şansına eriştim. Eriştim diyorum çünkü onca insan ile buluşmamı, […]

  • yakup
    21 Aralık 2012 saat 19:56

    bir zamanlar senistersen.com sayfasi varken mutluyduk cok seylerle karsilastik ama site sahipleri unlu olduktan sonra siteyi neden kapatmak zorunda kaldilar anlamadim parayi kazandiklari icin mi

  • admin
    22 Aralık 2012 saat 12:02

    Sevgili Yakup,
    Ne oldu neden oldu Hiç fikrim yok
    çok başarılıydılar ama neden böyle oldu bilmiyorum 🙁
    engelsizdunyamiz.com var bir de ona göz at istersen..

  • yavuz
    21 Şubat 2013 saat 08:56

    aynen öyle engellileri kullanarak ünlü oldular şimdi bizim yanımızda değil yarışmada veya başka kanallarda geziniyorlar hepsi bi oyundu bu işi başlattıysalar devamınıda getirmek zorundalardı çok yazık bizleri heveslendirdiler kursağımızda kaldı ne diyim allaha havale ediyorum

  • admin
    22 Şubat 2013 saat 16:21

    🙁

Yorum Yazın