2 Nisan, Dünya Otizm Farkındalık Günü

Nisan Ayı Dünya Otizm Farkındalık Ayı... Adına ne derse densin benim için sosyal sorumluluk projeleri önemli. Zaten bloğumdan da zaman zaman bu konulara ait duyuruları yapıyor, herkes duyarlı olmaya sesleniyorum. Son günler de Ayşe Arman’ın LÖSEV ile başlayıp, “Yarım Kalan Hayatlar” çatısı altında topladığı çalışmalarını takdir ediyorum. İşin ilginç yanı 2006 yılından bu yana devam eden ve sosyal sorumluluk projelerimi tek bir isim altında topladığım projemin ismi de ” Eksik Yaşamlar” çok az kaldı projenin tamamlanmasına. Bu projenin geliri de yine bu proje de yer alan kişilere aktarılacak. Misynumuz benzer. Ama mutluyum ki birebir görüşmeye devam ettiğim Ersin Ata bugünler de kitabını yaşadıklarını yazıyor. Kitap fotoğraflarını da çekeceğim. Her zaman destek tam destek.

Konuyu dağıtıyorum yine . Söyleyecek çok sözüm olunca satırlar yetmiyor işte…

Geçtiğimiz yıl TODEV (Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı)  ile tanışarak küçük dokunuşlarla yardımcı olmaya çalışmıştım. Halen de ne zaman isterlerse onlarlayım. Dernek ile ilgili detaylı bilgi almak ya da çalışmalara katılmak için http://www.todev.org tıklayabilirsiniz.

Dün radyoda duyduğum Cem Yılmaz ve TOHUM (Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı) cıngılı ,  televizyon reklamları ve açık hava reklamları derken aklıma hemen kaç tane dernek var ve bir çatı altında toplanıp neden birlikte hareket etmezler diye düşünürken aradığım cevabı bugün gazete ilanın da gördüm. Türkiye’deki otizmli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla bu alanda çalışan 16 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesi ile OTİZM PLATFORMU kurulmuş.  Otizm Platformu, otizmle ilgili toplumsal bilinçlendirme ve yapılandırma çalışmalarında lobi faaliyetleri ve iletişim çalışmaları gerçekleştiriyormuş.

Güne dikkat çekmek ve sizleri de “FARKINDA” olmaya davet ediyorum. Unutmayın Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş özel eğitim!.

Birleşmiş Milletler’in 1 Kasım 2007 tarihli Genel Kurul toplantısında alınan bir kararla, 2008 yılında başlamak üzere, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla, her yıl 2 Nisan tarihi ‘Dünya Otizm Günü’ ( 2 April World Autism Awareness Day) olarak kabul edildi. 2 Nisan günü başlayan ‘Otizm Ayı’ çerçevesinde araştırmaların teşvik edilmesi ve muayenelerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yorum yok

Yorum Yazın