Astrolog Oğuzhan Ceyhan ile Röportajdaydık!.

Astroloji, bazısı için olmazsa olmaz bazısı için hadi canım sende. Benim yaşamımdaysa hep var, çok var. Kendimi bildim bileli meraklıyım. Yıllardır da konuyla ilgili çok kişiyi tanıdım. Sohbet ettim, deneyimlerinden faydalandım. Pek çok arkadaşım hayatını değiştirip astrolog olma yolunu bile seçti. Bendeniz meraklıyım anlayacağınız astrolojiye. Ama bu magazinsel bir merak değil. Benim için astroloji işin uzmanı ve çok değerlilerini takip ederek onların önerilerini dikkate alarak hayata temkinle devam etmek. Sevgili Oğuzhan Ceyhan ise benim için bambaşkadır. Çok uzun zamandır kendisini burada ağırlamak ve merak ettilerimi sormak için sabırsızlanıyordum. Sonunda kendisini ikna edebildim ve ben sordum o cevapladı. Tabiki sevgili Zeynep Ceyhan’ın bunda katkısı büyük. O olmasa, kadın dayanışması olmasa bu röportaj bu kadar keyifli olmazdı 🙂 Ayrıca sevgili Yasemin (7 yıllık asistanı ) herşeyimiz. Ona da buradan çok teşekkür etmek isterim. Ne zaman acil desem o acilleri hep bana sağladı.

Oğuzhan Ceyhan ile yollarımız Mira’ya hamileyken kesişti. Aslında ben 7 yıldır uğraşıyordum onunla tanışmak ve görüşebilmek için ama bir türlü o yollar kesişmemişti. Neyse geç oldu ama güç olmadı 🙂 Sağolsun sevgili Denir ve Uğur Tuncer prenses Nehir’in doğumunda bana bu kapıyı araladılar. O günden bu yana da hayatımda hepsi iyi ki varlar. Burada okuyacaklarınız sosyal medya da bir blogda ya da başka şekilde adını siz koyun ilk kez yayınlanıyor. Anlayacağınız kolay olmadı Oğuzhan’ı ikna etmek. Bir de kova burcu olunca anlayın halimi 🙂 Şimdi hep beraber okuyalım Oğuzhan Ceyhan’ı

YSM- Danışan

Astrolojik harita tam olarak nedir? İslam dini ve Astroloji ve Tasavvuf da Astroloji nasıldır ?

Astrolojik harita doğduğunuz anda gökyüzündeki yıldız ve gezegenlerin konumlarını gösteren özel bir grafiktir. Doğum haritaları aslında sizin a dan z ye kişiliğinizi karakterinizi hayatınızda başınıza gelecek pek çok olayları gösteren grafiksel bir tanımlamadır. Doğum haritalarında pek çok şeyi görebilmek mümkün. Hayatımızdaki tüm inişleri, çıkışları, kadersel bazı değerleri görebiliriz. Doğum tarihi ve saatine göre hazırlanmış yıldız haritalarıdır astrolojik haritalar. O kişinin kader çizgisini bir ölçüde aralamamıza sebebiyet verir. Burada genetiğimizde mevcut olan bilgilerden, kişilik özelliklerimiz, nasıl bir hayat süreceğimiz, yakın uzak ilişkilerimiz yaşam boyu nelerle karşılaşacağımızı görebiliriz. Her insanın da haritasının çıkartılması önemlidir. İslam dini ve tasavvuf da astroloji zamanında kullanılmış, Arapların çok büyük astrologları var biri Biruni diğeri Ebu Maşhar . Fakat belli bir dönem sonra İslam da bir cahiliye dönemi başlıyor ve o cahiliye dönemiyle beraber astroloji gibi matematiksel ilimler belli bir döngü içinde yasaklanıyor. Fakat buna rağmen Osmanlı Devleti, İran, Pakistan gibi İslam dininin daha ziyade  ezoterik ve sufi yönlerinin de yoğun olarak incelendiği bölgelerde astroloji çok baskın bir şekilde kullanılmaya başlıyor. Osmanlı Devletinde yıldızların hareket ve durumlarında sonuç çıkarma birimi diye tanımlanılan astroloji “ilmi tencim” yani “ilmi ahkam” olarak biliniyor. İlmi ahkam veya ilmi nücum olarak nitelendiliyor. Yıldızların belli zamanlarda durum ve konumlarını gösteren cetvel zeyç ya da ziçler yıldızların durumu, hareket hızı yönlerini saptanmalarıyla yıldız nameler dediğimiz İslami Astroloji ortaya çıkıyor. İslami Astroloji ve yıldız nameyi hemen hemen toplumumuzdaki herkes bilir aslına yıldız name astrolojinin Osmanlıdaki ismidir. 

Oğuzhan ceyhan

Astrolojinin dalları nelerdir ? Karma tabanlı astroloji nedir?

Psikolojik astroloji, karma astrolojisi, klasik batı teknikleriyle beraber gelecekle ilgili ön görüm teknikleri, genetik astroloji, politik astroloji, Mundalin dünya astrolojisi gibi astrolojinin alt bölümleri var. Hatta bunun sayılarını da çok daha arttırabiliriz. Sağlık tabanlı bir astrolojinin olduğunu da biliyoruz. 

Karma tabanlı astroloji ruhun evrimiyle ilgilenen doğu tabanlı astrolojidir, doğu tabanlı astroloji aslında Hint, Çin, Tibet astrolojisi dediğimiz ay ve ayın konumları, ayın düğümleri üzerine çalışan teknikler kullanan astroloji sistemlerine karma ve karma tabanlı astroloji diyoruz. Bunun anlamı şu; astroloji de 2 ana görüş var psikolojik görüş,ruhsal görüş. Karma tabanlı astroloji ruhun evrimleşen bir güç, bir enerji alanı olduğunu kabul eder ve hayatta yaşadığımız tüm olayların içinde bir çıkış yolu arar . Kehanetten ziyade  bu kehanetin altında yatan bazı sebepleri de inceler. Karma tabanlı astroloji tekamülle ilgilidir. Ruhun ölümsüz bir varlık olduğunu, tekamül ettiğini, ve hızla geliştiğini ve hayatta karsınına çıkan zorluk ve sınavlarla tekamül ederek ilerlediğine inanılan birgörüş üzerine ortaya çıkmış bir tarzdır. Doğum haritalarında karşımıza çıkan tüm problemlerin geçmiş hayatlarımızda karşımıza çıkan öğrenemediğimiz dersler olduğunu düşünerek, çeşitli çözümler arayarak, yorumlamalar,çözümlemeler ve kehanetler yapar. 

Oğuzhan ceyhan

Astroloji de “tekamül etmek olgunlaşmak”  nasıl olur?

Astrolojik haritalarda gelişmek, tekamül etmek gelişmek ve olgunlaşmakla ilgili bazı görüntüler vardır. Satürn gezegeni, uranüs gezegeni, plüton gezegeni gibi ağır gezegenlerin hareketleri bizim olgunlaşmamızı, büyümemize gelişmemize ve hayata daha hakim olmamıza sebebiyet veren ana etkilerdir. Biz bunları karmanın yöneticisi dediğimiz satürn’ün hareketleriyle görebiliriz ki bu çok detaylı bir konudur. Kısaca her varlık aslında kendisi içinde bir bilgiyle doğar, bu bilgilerin açığa çıkması ve belli noktalarda kişinin hayatına katılması için bir damıtılma ve gelişme süreci gereklidir. Bu damıtılma süreci astroloijik haritalarda  çeşitli gezegen transitleriyle görülür. İşte bu dönemde astrolog karsısındaki danışanına veya görüştüğü kişiye bu sıkıntılardan ve sınavlardan geçerken bir yoldaş ve bir rehber olmalıdır. 

Kendi hayatında astrolojinin yeri nedir?

Bir astrolog olarak tabiki astrolojiyi kendi haritamı ve çevremdeki yakın insanların doğum haritalarını inceleyerek kullanıyorum. Fakat  astrolojide eğilimlerin haricinde irade gücünün de çok önemli olduğunu bilerek karşıma çıkan sorunlarda irade gücünü kullanarak  problemleri nasıl çözebileceğime dair fikirler üretiyorum. Astroloji tabiki  hayatımın değişmez bir gerçeği .Örneğin bir mars transitinde hatalar yapabileceğimi, gerginlikler olabileceğini, dikkatsiz davranabileceğimi bilerek konuşmalarıma, hareketlerime daha da dikkat ediyorum. Bir satürn transitinde ekonomik ve maddi olarak sıkılabileceğimi bilerek ve bunun ıcın önlem alarak hayatıma devam ediyorum.  

Oğuzhan ceyhan

Sosyal medya astrologları son günlerde çok fazla. Neredeyse çok kişi astrolog 🙂 Bu konuda düşüncelerini alabilir miyim?

Sosyal medyada inanılmaz bir astroloji furyası var. Benim tanımadığım hatta binlerce takipçi satın alan, instagramda twitterda artık takipçi sayısı yüzbinlere ulaşmış , astrolog olduğunu söyleyen, fakat bizim küçük camiamızda asla tanımadığımız kişiler ortaya çıkıyor. Bunlar çoğunlukla uzman astrologların kendi sosyal medya sayfasında yazdıkları yazıları küçük küçük kopyalamasıyla bazı kelimeleri değiştirerek sürekli bilgi bombardımanı yaparak belli bir çizgiye ulaşmaya çalışıyorlar. Tabiki toplumumuz içindeki pek çok insan da neyin ne olduğunu bilemediğinden bu insanlara gidiyor fayda alamadığından bize geliyorlar. Sosyal medya pek çok astrolog yarattığı gibi pek çok NLP uzmanı , pek çok koç, kişisel gelişimci pek çok pek çok … İnsanlar yarattığını ifade diyor sanki herkes kendine ait bir çıkış kanalı bulmuş gibi insanlara bilgi verme yarışına girmiş bulunuyor. Ama insanların burada birlikte çalışacakları astroloğu çok ciddi analiz etmiş olmaları lazım. Soru soracakları astroloğun tecrübesi, bilgisi, eğitimi, hayat hikayesi , hangi yollardan geçtiği çok önemli çünkü astroloji dünyanın en zor ilmi diye düşünüyorum, tıp ilminden sonra. Bir insanı yönlendirmek veya o insanın hayatı hakkında bir şeyler söyleyebilmek için de çok ciddi tecrübeler gerektiğini düşünüyorum. 

Oğuzhan Ceyhan “Astrolog ” olmasa ne olurdu?

Oğuzhan Ceyhan astrolog olmasaydı ne olurdu…. Aslında Oğuzhan Ceyhan bir basketbolcu ana konusu ana mesleği basketbol. İktisat Fak. bitirdi diyebiliriz, bir kaç tane alttan dersim var hala bitirmeyi düşünmüyorum 🙂 Arkeolog olurdu, tarihçi olurdu veya Oğuzhan Ceyhan uçmayı çok sevdiğinden pilot olurdu…

Oğuzhan ceyhan

Oğuzhan Ceyhan neleri sever? Nelere aşıktır ? Kısacası neden hoşlanır, ne yer ne içer, nerelere gider? 

İnsanları sever,insanlarla iletişim kurmayı sever, mesleğinin dışında da zaman zaman problemlerini çözmek için onlara yardım etmeyi sever, hayvanları çok sever 3 tane kedisi var 🙂 Eşini çok sever eşine aşıktır. Bir de Oğuzhan Ceyhan boş vakitlerinde tabiata gider, doğayı çok sever. Atv kullanır göl kenarlarında dolaşmayı göl kenarlarında kitap okumayı tabiatın sesini dinlemeyi, gece yıldızlara bakmayı bunları çok sever… Deniz kenarlarına gider boş zamanlarda, Suadiye ve Caddebostan sahiline gitmeyi sever. Abant’ı çok sever, sinemaya gitmeyi fantastik filmler seyretmeyi sever.

Çok gürültülü ve çok kalabalık yerlerden hoşlanmam enerjileri çok karışık gelir insanların… Alkollü yerlerde bulunmayı çok sevmem. Akvaryumları  çok severim akvaryumculukla uzun yıllardan beri ilgilenirim ve hep akvaryumum olmuştur. Oğuzhan Ceyhan çok iddialı değildir basit yaşayan bir insandır  parayı çok seven, maddeyi çok seven bir insan değildir hatta Oğuzhan kendisinin de çok iyi bir astrolog olduğuna inanmaz yalnızca astrolojiyi temsil ettiğini düşünür. 🙂

Sevgili Oğuzhan ve Zeynep Ceyhan’a pastırma yazının son demlerinde sıcacık çaylar ve fırından yeni çıkmış börek kokuları eşliğinde gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet ve anılar için çok teşekkür ederim. Diyette olmasam o börekleri hapur hupur yerdim ama #ysmdiyette . Hayatları hep mutluluk ve aşkla keyif içinde geçsin. Kendi olan, etrafına kendi enerjisini yansıtan ve yaşam yolculuğunda bir çoklarımıza rehberlik eden sevgili Oğuzhan Ceyhan iyi ki varsın. 

Oğuzhan ceyhan

Oğuzhan Ceyhan Kimdir? 

1971 yılında Balıkesir Edremit’te bir asker çocuğu olarak dünyaya geldim. Babam askeri doktordur. Genç yaşlarımdan itibaren babamın mesleği sebebiyle İngiltere’de bulundum . 8 yaşındayken Londra’daydım. Kuzey ülkelerinde belli bir dönem kaldım.Norveç hayatımdaki belki en önemli yerlerden biriydi. Basketbol oynadım, bacağımdaki rahatsızlıktan dolayı tekerlekli sandalye basketbolu oynadım .13 tane ameliyat geçirdim 2,5 yıl devamlı hastanede yattım. Bunlar benim hayatımdaki çok önemli gelişmelerdi. Ruhsal olarak gelişmemi biraz da bunlara borçluyum. Aslında astrolojiyle yunanlı bir arkadaşımın anneannesi sayesinde tanıştım diyebilirim. İngiltere’ de hastanede yatarken… İlk astroloji, karma ,yunanlı arkadaşımın anneannesinden öğrendiğim kelimelerdi. Bunun üzerine İngiltere’de karma astroloji ile ilgili çeşitli gruplarla eğitimler gördüm ve çalıştım fakat 1995 yılından itibaren Türkiye’de daha fazla bulunmaya başladım. Doğuya seyahatlerim oldu. Nepal, Bhutan gibi  bölgelere seyahatlerim oldu. Doğuluların hayat görüşlerinden çok etkilendim. Doğulu üstatların  hayat görüşleri bakış açıları, olgunlukları, naiflikleri biz batılılara göre bence çok büyük üstünlükler gösteriyordu. Yaklaşık 2000 yılından  beri Türkiye’de profesyonel astrolog olarak çalışıyorum. Bu arada çeşitli internet siteleri kurdum, burada binlerce insana hem eğitimler verdim hem de kehanet ve astrolojiyle ilgili alanlarda pek çok bilgi verdim. Halen İstanbul Erenköy’deki ofisimde mesleğime devam ediyorum. 

Sosyal Medya da Oğuzhan Ceyhan:  https://twitter.com/ceyhanoguzhan, facebook  

Yorum yok

Yorum Yazın