Çocukların Şehri Minopolis

Geçtiğimiz günlerde Şehrin Çocuk Hali’nin davetlisi olarak Minopolis’teydik. Daha önce Marmara Forum’da yer alan Minopolis’e gitme fırsatını bulamadığım için bu projeyle orada olmak keyifliydi. Katıldığımız davette yer alan tüm çocuklar meslekleri deneyimleyerek eğlenirken bu meslekler hakkında bilgi sahibi de oldular.

Şehrin Çocuk Hali’nin ev sahipliği yaptığı davette uzun zamandır göremediğim blogger anneleri, Ayşe Kucuroğlu ve Derya Özel’i görmekte işin diğer güzel yanıydı.  

OKT_5144

Fotoğraf: Şehrin Çocuk Hali

Viyana Üniversitesi uzmanlarının iki yıllık araştırma ve planlama çalışmalarının ardından 2005’te Viyana’da açılan Minopolis, Arel Üniversitesi akademisyenlerinin uzun inceleme ve çalışmalarıyla Türkiye’ye ve kültürüne adapte edilmiş.  Minopolis’te  32 istasyon ve 100 farklı iş kolu bulunuyor. Lakin hepsini deneyimlemeye gün yetmez. Açıkçası gitmeden önce bir öncelik sıralaması yapılabilir.

Minopolis’te çocuklar gerçek hayatın provasını yaparken kendilerine uygun tasarlanmış alandalar. 4-14 yaş grubu çocuklar hastane, itfaiye, tv , fotoğraf stüdyosu, banka, kargo , fabrika, sağlıklı beslenme merkezi, saç tasarımı, sahne sanatları vb bir çok meslek yer alıyor. Eğlenceli ve öğretici alanlar çocukların ilgi alanlarıyla birleşince de oradan oraya keyifle koşan çocuklar görüyorsunuz etrafınızda.

İnstagram.com/yesimmutlu

İnstagram.com/yesimmutlu

Minopolis’te en çok hoşuma giden takip sistemi. Giriş yapan her çocuğa ve ona eşlik edene kişiye bir bileklik veriliyor. Bu bilekliklerle hem çocuk hem de eşlik eden kişi takip ediliyor. Nerede olduğu olası bir kaybolma halinde hemen bulunabiliyor ki zaten Minopolis’te bir yetişkin eşliğinde giren çocuk Minopolis’den ancak yine aynı yetişkin eşliğinde çıkabiliyor. Yine  dijital ekranlardan çocukların deneyimlediği alanları izleyebiliyorsunuz. Açıkçası bu güvenlik  benim için çok önemli değerli. Yine çocukların olası annelerine ulaşamaması durumunda danışma tarafından anons yapılıyor. Bizzat adım anons edildiği için bunu da yazıyorum. Maya Su ve Mira beni göremeyince danışmaya giderek beni anons ettirmişler. Burası çocukların şehri ve burada gerçekten güven içindeler.

OKT_5584

Fotoğraf: Şehrin Çocuk Hali

Minopolis’in tasarımın da çocuk güvenliği ön planda tutulmuş. Çocuklara zarar verecek detaylar yok ayrıca tüm tasarım engelli çocuklar içinde uygun yapılmış. Buradan bu konuya gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum.

Minopolisin para birimi MİNOS 🙂 Çocuklar minosu kazanmak için çeşitli iş kollarında çalışarak kendi paralarını kazandılar. Heyecanla bir meslekten diğerine koşan çocukların hali gerçekten görülmeye değerdi. Her ne kadar başta topluca hareket edip itfaiyeci olup yangın söndürseler de geçen zaman ile birlikte her çocuk kendi ilgi alanına göre dağıldı. Çocukların kendi tercihlerini kendi yapabilmeleri son derece hoş.

Minopolis açılış-kapanış saatleri;   

Print

Genelde ücret bilgisi değişebilir olduğu için yazmayı sevmem. Lakin bir çok kişinin giriş ücretini merak ettiğini biliyorum. Minopolis’e giriş 4-14 yaş arası çocuklar için 55 TL. 2-4 yaş arası 30 TL, 0-2 yaş ise ücretsiz. 

instagram.com/yesimmutlu

instagram.com/yesimmutlu

Şehrin Çocuk Haline ve ev sahibi Minopolis ekibine bu keyifli gün için teşekkür ederim. Minopolis hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. 

Güne ait daha fazla fotoğraf görmek isterseniz Şehrin çocuk hali facebook sayfasına tıklayabilir, #bloggerlarminopoliste etiketinden katılan kişilerin paylaşımlarını izleyebilirsiniz.

YSM

2 Yorum
  • Mustafa
    04 Aralık 2015 saat 14:33

    Çok eğlenceli görünüyor 🙂 Çocuklar şanslı 🙂

  • Yeşim MUTLU
    04 Aralık 2015 saat 16:30

    Teşekkürler

Yorum Yazın